Умови застосування понижуючого коефіцієнту до ставки ЄСВ під час нарахування й виплати авансу

14 май, 08:32

Роз’яснюють фахівці податкової інспекції Голосіївського району.

ДПІ у Голосіївському районі повідомляє, що у разі, якщо платником за звiтний мiсяць виконано умови застосування понижуючого коефіцієнта, застосування коефіцієнта до ставки ЄСВ під час нарахування й виплати заробітної плати за першу половину звітного місяця буде правомірним. Якщо ж при остаточному розрахунку виявиться, що умови для застосування понижуючого коефіцієнта до розміру ЄСВ у звітному місяці не виконано, то, відповідно, застосування зниженої ставки до авансових внесків не є правомірним.

У разі несплати, неповної сплати або несвоєчасної сплати суми ЄСВ одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів), передбачено застосування штрафу до платника ЄСВ у розмірі 10% таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум. Розрахунок зазначеної штрафної санкції здійснюється за даними акта перевірки.

Відповідні висновки наведені в листі ДФС від 28.04.2015 р. №15273/7/99-99-17-03-01-17.

Нагадуємо, що платники мають можливість подавати звітність з ЄСВ в електронному вигляді – це зручно, адже не треба відвідувати територіальні органи ДФС та надійно, оскільки звітність захищена і проходить попередню перевірку на наявність помилок.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194442.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua