Фонд держмайна приховує інформацію про приватизацію у 2014 році — Дерев’янко

15 май, 15:00

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко вимагає від Фонду держмайна надати повну інформацію щодо приватизації об'єктів у 2014 році з цінами і прізвищами покупців. Зокрема, Дерев’янко зауважує на неповноті поданої інформації щодо приватизації стратегічно важливих підприємств та підприємств-монополістів у 2014 році та ненадання інформації щодо приватизації підприємств категорії малої приватизації.

Про цей йдеться у депутатському запитіДерев'янка, який було оголошено на засідання Ради в п'ятницю.

Депутат зауважує, що він уже надсилав відповідний запит на адресу Фонду держмайна, але установа надала необхідні дані тільки щодо об"єктів державної власності, належних до груп "В", "Г", "Е". Дані щодо приватизації об'єктів груп "А", "Д" і "Ж", які відносяться до категорії малої приватизації, ФДМ відмовився надати.

Приватизація цих підприємств зазвичай здійснюється разом із приватизацією земельних ділянок державної власності, на яких вони розташовані, нагадує нардеп.

Також Дерев'янко вказує на те, що у Звіті про роботу Фонду державного майна України, оприлюдненому на сайті органу, недостатньо висвітлена інформація щодо приватизації стратегічно важливих підприємств та підприємств-монополістів у 2014 році.

Зокрема, в документі викладено дані про стан реалізації планів приватизації таких підприємства, проте не наводиться перелік приватизованих підприємств, які займають монопольне становище на загальнодержавному ринку відповідних товарів або мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави. Також не вказано ціну їх продажу та найменування суб'єктів, які приватизували ці підприємства.

Окрім того, він зауважує, що той же самий Звіт 2014 року містить набагато менше інформації у порівнянні з аналогічними звітами за 2012 та 2013 роки.

Нагадаємо, на Фонд державного майна України покладено обов'язок "забезпечувати надання повної та достовірної інформації про приватизацію державного майна".

Зазначимо, що до об'єктів малої приватизації належать невеликі підприємства або окремі структурні підрозділи підприємств торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення, легкої промисловості, харчової, переробної промисловості, промисловості будівельних матеріалів, будівництва, окремих видів транспорту, житлово-експлуатаційного і ремонтного господарства тощо.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194521.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua