Брифінг заступника начальника інспекції Крістіни Адамчук

15 май, 15:25

Нещодавно в ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві відбувся брифінг заступника начальника інспекції Крістіни Адамчук. Тема зустрічі «Податок на доходи фізичних осіб».

Крістіна Сергіївна розповіла, що відповідно до ст. 163 розділу IV Податкового кодексу України об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб (резидентів) є: загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерелами їх походження в Україні які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання); іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Продовжуючи розмову заступник начальника зосередила увагу на оподаткуванні пасивних доходів. Законом України від 28 грудня 2014 р.№ 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 01.01.2015 р., внесено зміни до Податкового кодексу України із змінами та доповненнями в частині оподаткування пасивних доходів. Доходи платника податку у вигляді процентів, які нараховані на суму вкладного (депозитного) банківського рахунка, включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та оподатковуються за ставкою 20 %.

Також під час зустрічі заступник начальника зауважила про внесення змін до адміністрування єдиного соціального внеску, які мають стимулювати роботодавців до виведення заробітної плати з тіні.

На завершення зустрічі Крістіна Сергіївна надала відповіді на поставлені питання представнику газети та наголосила, що спілкування і надалі повинно продовжуватись, бо без діалогу ми не зможемо досягти успіху в конструктивній співпраці з бізнесом.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194523.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua