Командувач силами США в Європі: Українська армія діяла надзвичайно професійно під час затримання двох російських військових

20 май, 13:50

Українські військовослужбовці діяли з надзвичайною професійністю під час операції із затримання двох російських спецпризначенців. Про це заявив командувач силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Негайне запрошення спостерігачів ОБСЄ та представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до госпіталю, де перебувають затримані росіяни, стало ще одним прикладом професійності Збройних Сил України», – сказав Ходжес.

Водночас генерал-лейтенант Ходжес позитивно оцінив підготовку бійців Національної гвардії України, які проходять навчання на Яворівському полігоні (Львівська область) під керівництвом військовослужбовців 173-ї повітряно-десантної бригади армії США.

«Я був вражений якістю тренування. Військові обмінюються досвідом, адже багато українських бійців – ветерани АТО. Вони дисципліновані й показали здатність швидко вчитися та опановувати нові технології. Також українці мали можливість побачити, що армія США дуже дисциплінована та готова адаптуватися до різних вимог», – зазначив Ходжес.

У рамках навчань Fearless Guardian до кінця цього року пройдуть тренування ще дві групи військовослужбовців Нацгвардії.

Генерал-лейтенант Ходжес також наголосив на необхідності змін для всіх країн-членів НАТО, щоб протистояти російській агресії. Зокрема, буде збільшена кількість військових навчань НАТО у Східній Європі, створені нові зведені підрозділи спеціального призначення та офіси у країнах на східному кордоні НАТО для забезпечення оперативної комунікації між членами альянсу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194658.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua