Навчання на дому. Хто за?

20 май, 18:11

Підручники та зошити автора А.Г. МерзлякПід час вирішення батьками такого важливого питання, як навчання дитини, виникає питання де здобувати середню освіту в навчальному закладі або на дому?

Прихильники навчання вдома аргументують, що в школі, де створюється внутрішнє соціальне середовище, де підхід – один на всіх, не буде місця розкриття талантів дитини і якість освіти не буде задовольняти вимоги сучасного життя. Робити треба так, як передбачає навчальний процес. Для зосередження уваги на одному учні просто не має часу. От і здібності дитини здебільшого затухають, так і повністю не розкрившись. При цьому, заняття в індивідуальній формі гарантують, що дитина приділяє більший відсоток уваги на вивченні дисципліни, відсутнє відволікання, нікчемні розмови з однокласниками тощо.

Ще «плюсик» навчання на дому: підібрати навчальну літературу за предметами можливо особисто, відокремлюючи найкращі. Як приклад, за такою дисципліною, як математика позитивні відгуки отримав підручник та зошити Мерзляк. Тим паче, що підручники даного автора існують с четвертого по десятий клас, тобто на протязі навчання не змінюється методика викладання.

Адже, досвідчені  викладачі, спеціалісти з виховання та психологи радять батькам  здійснювати навчання на базі середньої загальноосвітньої школи. По-перше, дитина повинна пізнати соціум, здобути навики спілкування з однолітками, а не тільки бути в межах комфортного середовища родинного кола. По-друге, шкільна освіта передбачає багато додаткових занять, які розчинюють кругозір дитини. По-третє, професійний підхід вчителів, їх знання педагогічних основ дозволяють якісно та в повній мірі викласти матеріал.

Робота в групі дозволяє проявити лідерські якості й виявити стійкість при дискусії та в спорі. В учбовому закладі постійно слідкують за нововведеннями у навчальному процесі, втілюють прогресивні методи та удосконалюють сам освітній процес.

Отже, загалом єдиного підходу не існує. Але цілком можливо суміщати навчання в школі й індивідуальні заняття на дому. Батьки, теж є вчителями свого чада і не зважаючи де навчається дитина, щоденне спілкування додає певні своєрідні знання. З метою поглиблення навчання та проявлення таланту існує маса способів: творчі колективи, кружки, спортивні секції та інше. Вивід один: кожному родителю варто самотужки прийняти рішення, яка освіта буде корисною для маленького учня.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194659.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua