Понад 77 мільйонів гривень плати за землю сплачено платниками Шевченківського району столиці

21 май, 12:10

Вкотре нагадуємо, що Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» внесено зміни, зокрема, в частині плати за землю. Так, з 1 січня 2015 року плата за землю входить до складу податку на майно.

Підпунктом 14.1.147 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України (далі за текстом - ПКУ) встановлено, що плата за землю – обов'язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Станом на початок травня 2015 року платниками податків Шевченківського району столиці сплачено 77 мільйонів 900,3 тис. гривень плати за землю.

Звертаємо увагу, що платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов'язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі (пункт 286.2 статті 286 ПКУ).

Нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться контролюючими органами, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку за формою, встановленою у порядку, визначеному статтею 58 ПКУ (пункт 286.5 статті 286 ПКУ).    

У аналогічному порядку контролюючі органи здійснюють нарахування сум орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у  м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194705.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua