Позитивна динаміка від сплати акцизного податку - звітуємо про результати

21 май, 12:11

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що з 1 січня 2015 року відповідно до Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (далі за текстом – Закон № 71)   запроваджено акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо) та одночасно скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства.

Відтак, станом на початок травня 2015 року від платників Шевченківського району столиці надійшло 75 мільйонів 829,6 тис. гривень, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на понад 70 мільйонів гривень.

Відповідно до змін, внесених до статті 49 Кодексу Законом № 71, обов’язок подавати декларацію акцизного податку у платника виникає за кожний звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, тобто у разі відсутності об’єктів (показників) оподаткування у звітному періоді декларація за такий звітний період може не подаватися. Однак ця норма не стосується платників акцизного податку, які мають діючі (у тому числі призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством. Такі платники зобов'язані за кожний звітний період подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили такі платники господарську діяльність у звітному періоді.

Звертаємо увагу, що починаючи з 01 березня 2015 року (за звітний період лютий 2015 року), податкові декларації з акцизного податку повинні подаватися всіма платниками акцизного податку тільки за формами у редакції наказу Міністерства фінансів України від 23.01.2015 №14 «Про затвердження форми декларації акцизного податку, Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30.01.2015 за № 105/26550.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у  м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194706.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua