Про підсумки застосування податкового компромісу

25 май, 08:14

Нещодавно в приміщенні ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві Наталією Баляс було проведено зустріч із засобами масової інформації. Тема заходу «Підсумки застосування податкового компромісу».

Відповідно до ЗУ № 63-VІІІ «Про внесення змін до ПКУ щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу процедура досягнення податкового компромісу тривала до 16 квітня 2015 року, включно.

Наталія Баляс розповіла, що з 17 січня по 16 квітня 2015 року платники податків мали змогу скористатися правом та подати відповідні документи на уточнення податкових зобов’язань. За цей період, платниками податків до ДПІ Солом’янського району подано 172 заяви про намір досягнення податкового компромісу: 81 заява щодо уточнення розрахунків та 91 заява щодо податкових повідомлень-рішень.

Крім того за словами Наталії Петрівни, добровільно сплачено до бюджету майже 22,9 млн. грн., в тому числі близько 14 млн. грн. податку на додану вартість та 8,8 млн. грн. податку на прибуток. По 32 заявах платникам відмовлено у використанні права на застосування податкового компромісу.

На завершення зустрічі виконуюча обов’язки начальника інспекції Наталія Баляс зазначила, що підприємці, які скористались наданою державою можливістю шляхом використання умов щодо податкового компромісу «відбілили» власну ділову репутацію та продовжили свою діяльність з «чистого листа».

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194776.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua