Як відображається у Звіті з єдиного внеску виплати за мобілізованих працівників, що компенсуються з бюджету

25 май, 08:16

Постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня №105, яка почала діяти з 17 березня 2015 року затверджено Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

З метою нарахування та утримання єдиного внеску, доходи, отримані працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період у вигляді сум середнього заробітку та компенсаційних виплат з бюджету у межах середнього заробітку, встановлених статтею 119 КЗпП, слід розглядати окремо, оскільки види таких доходів є різними.

Особи, призвані на військову службу за призовом під час мобілізації одночасно обліковуються як такі, що перебувають в трудових відносинах з підприємствами, установами та організаціями, а також стоять на обліку у військових частинах.

Відповідно, у Звіт з єдиного внеску дані про мобілізованого працівника в таблицю 5 не вносяться, оскільки трудові відносини працівника з підприємством тривають, адже за мобілізованим працівником зберігаються місце роботи, посада (частина третя статті 119 КЗпП).

Більш детально отримати відповідь на актуальні питання щодо відображення у Звіті з ЄВ виплат, що компенсуються з бюджету, в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період та середнього заробітку працівників, можна на офіційному порталі ДФС України за адресою http://sfs.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/195458.html.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194779.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua