Інформаційним порталом ДФС користуються майже 940 тис. суб’єктів господарювання

25 май, 08:22

З початку року однією з найбільш запитуваних послуг для платників податків – користувачів Інформаційного порталу Державної фіскальної служби стало надання виписки з Єдиного реєстру податкових накладних, як покупцю так і продавцю. За січень –  квітень 2015 року стосовно цієї тематики було опрацьовано майже 8,3 млн. запитів платників податків.

Також актуальним залишилось надання інформації з реєстру платників ПДВ стосовно наявності платників ПДВ у зазначеному реєстрі. Протягом 4 місяців поточного року порталом ДФС опрацьовано понад 19,8 тис. таких запитів.

Крім того, не менш запитуваною є послуга з укладання договору з територіальними органами ДФС України „Про визнання електронних документів”. З початку 2015 року було оформлено майже 306,5 тис. таких електронних договорів.

Для інформування платників стосовно наявності податкових ризиків та заходів щодо їх усунення фахівцями Державної фіскальної служби створене та використовується автоматизоване програмне забезпечення з формування електронних повідомлень „Податковий асистент”.

Ще одним сервісом для інформаційної підтримки та технічної допомоги платникам податків у ДФС України є call-центр, яким у січні – квітні поточного року надано 94,1 тис. консультацій з питань подання в електронному вигляді податкової звітності та реєстрації податкових накладних. Також протягом минулого року Інформаційним порталом опрацьовано майже 106,1 тис. електронних повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах.

Станом на 1 травня 2015 року Інформаційний портал ДФС України налічує понад 934,4 тис. користувачів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194787.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua