Почав діяти новий порядок подання звіту щодо сум нарахованого ЄСВ

26 май, 14:39

Новий Порядок не вимагає від страхувальників проставляти на аркушах звіту реєстраційний номер вихідної документації.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві повідомляє, що відповідно до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну України від 14.04.15 року № 435, (чинний із 30 квітня 2015 р.) звітність за формами, затвердженими цим Порядком, слід подавати з 1 червня – починаючи зі звіту за травень 2015 р.

Зокрема, для страхувальників, у яких кількість застрахованих осіб не перевищує п’ятьох осіб, передбачена можливість надсилання звіту поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, але не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничного строку подання звітності.

Новий Порядок не вимагає від страхувальників проставляти на аркушах звіту реєстраційний номер вихідної документації, із форми цей реквізит прибрали.

Фізособи - підприємці, які протягом місяця не використовували працю інших осіб за трудовим чи цивільно-правовим договором, звіт за формою № Д4 подавати не повинні.

До того ж, якщо фізична особа-підприємець припиняє діяльність, вона мусить подати за себе звіт (ф.№ Д5) із зазначенням типу форми «ліквідаційна», де останній звітний період – із дня закінчення попереднього звітного періоду до дня держреєстрації припинення підприємницької діяльності.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/194873.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua