Не всі платники зможуть скористатися ПДВ-пільгою на ліки та медвироби

29 май, 13:17

07 травня 2015 року набрав чинності Закон України від 09.04.2015 р. №332-VIII «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування деяких лікарських засобів та медичних виробів» (далі - Закон №332-VIII).

Нормами Закону №332-VIII передбачено звільнення до 31 березня 2019 року від оподаткування ПДВ:

операції з ввезення на митну територію України лікарських засобів;

операції з першого постачання виробником на митній території України лікарських засобів;

операції з постачання (передачі) лікарських засобів та медичних виробів, що були ввезені та/або поставлені на митній території України від Мінохорони та/або від державних підприємств, до кінцевого споживача (пацієнта) у межах виконання бюджетних програм.

Передбачене вищезазначеними нормами звільнення від оподаткування ПДВ застосовується, якщо ввезення та/або постачання здійснюється на підставі договорів із спеціалізованими організаціями, що здійснюють держзакупівлі.

Перелік лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються на підставі угод щодо закупівлі із спеціалізованими організаціями, що здійснюють закупівлі, та порядок ввезення, постачання і цільового використання лікарських засобів, медичних виробів, що звільняються від оподаткування ПДВ відповідно до вищезазначених норм, визначаються КМУ.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195006.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua