Сплату податків можна розстрочити

29 май, 13:20

З початку 2015 року ДПІ у Кіровському районі  м. Дніпропетровська з платниками податків укладено 53 договори про розстрочення грошових зобов'язань та податкового боргу на суму 1,1 млн..грн.  

Своєчасно виконати свої обов'язки перед бюджетом, платники податків можуть застосувавши процедуру розстрочення грошових зобов'язань. Розстрочення податкових зобов'язань - це можливість для платника податків перенести не лише термін сплати основної суми того чи іншого податку, а й вберегти своє підприємство від нарахування штрафних санкцій. Отже, для отримання розстрочки платнику необхідно звернутися до податкової інспекції з письмовою заявою, в якій зазначити суму податку, збору, штрафних (фінансових) санкцій (штрафів), пені, сплату яких необхідно розстрочити, а також строк розстрочення (чи відстрочення) та періоди сплати.

Підставою для розстрочення грошових зобов'язань платника податків є надання ним достатніх доказів існування обставин, що свідчать про наявність загрози виникнення податкового боргу, а також економічного обґрунтування щодо подальшого погашення розстроченого платежу.

Якщо протягом 60 днів платник не погасив суму податкового боргу, орган Державної фіскальної служби звертається до суду щодо надання дозволу на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі. На підставі рішення суду орган Державної фіскальної служби здійснює стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу за рахунок готівки, що належить такому платнику податків, а також здійснює продаж майна платника податків на публічних торгах та/або через торгівельні організації.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195010.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua