Укріпспорудження на лінії розмежування мають бути посилені

29 май, 14:29

Під час інспекції прифронтових міст виявлена необхідність у посиленні укріпспоруджень на окремих ділянках. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявили народні депутати від фракції «Самопоміч» Семен Семенченко та Єгор Соболєв. Існує проблема на окремих ділянках з інженерними укріпленнями, відсутність певного озброєння – зокрема протитанкового. Результати інспекції передані Президенту України та Міністерству оборони України.

Як розповів Сергій Акімович, майор, начальник інженерної служби батальйону спецпризначення Донбас, питання у тому, що в країні не прийняті стандарти щодо укріпспорджень. «Якість споруд не відповідає вимогам військових для виконання завдань», – підкреслив він. Семен Семенченко озвучив бажання ввести до складу комісії представників тих військ, які знаходяться на передовій та мають відповідну кваліфікацію.

Присутній на брифінгу Ігор Мельник, співголова Асоціації народних волонтерів, радник Міністра оборони України, керівник проекту волонтерів з контролю за будівництва фортифікацій, зазначив, що потрібно розділяти укріп споруди. Є військові проекти споруд – у рамках виконання програм, а є саморобні, що будуються військовими. «У секторі М ситуація дійсно важка. На першій лінії, де ідуть бої, ще не побудовано жодного укріплення, бо немає можливості проїхати будівельній техніці», – пояснив він. Там, де військові будують на свій розсуд, треба проводити окрему роботу й, можливо, розробити рекомендації. «У будь якому випадку, відповідальними за будівництво укріпспоруд мають бути губернатори», – зазначив Ігор Мельник.

Під час брифінгу Єгор Соболєв, народний депутат від фракції «Самопоміч» акцентував увагу на питанні системи перепусток на окуповані території. Найскладніша ситуація у пунктах пропуску у напрямку Донецьку. Існує три окремі бази даних – Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та Державної прикордонної служби України – вони не інтегровані між собою. Фактично відбувається три різні перевірки, що ускладнює процес та спонукає до хабарництва. «Ідея – об’єднати три бази контролю. Якщо система всіх трьох ланок працюватиме злагоджено, потреби у перепусках не буде. І відповідальність теж буде персоніфікована», – пояснив Єгор Соболєв. За його словами, для об’єднання баз даних достатньо буде розпорядження секретаря РНБО Олександра Турчинова.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195020.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua