Недотримання податкового законодавства при наданні фінансової позики вилилося столичній компанії у понад 600 тис грн штрафу

03 июн, 08:15

Керівництво однієї зі столичних будівельних компаній усупереч податковому законодавству не утримувало податок на доходи фізичних осіб з доходу, що утворився внаслідок неповернення сум поворотної фінансової допомоги.

Таке зухвале порушення ПКУ було виявлено фіскалами Голосіївського району у ході позапланової перевірки, проведеної на підставі постанови слідчого. 

Зокрема ними встановлено, що у 2013 році підприємство виділило кільком своїм працівникам фінансову позику у розмірі майже 6 млн грн. Згідно з укладеними договорами безпроцентної зворотної фінансової допомоги вказані кошти вони мали повернути компанії упродовж одного року. Втім, як з’ясувалося, у визначений договором термін була повернута лише частина позичених грошей, а саме: майже 2 млн грн. Решта – близько 4 млн грн – фактично залишалися у користуванні позичальників без продовження договорів фінансової допомоги. 

Варто відзначити, що сума поворотної фінансової допомоги у разі несвоєчасного її повернення включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та оподатковується за передбаченими законодавством ставками.

Однак, у податкових звітностях компанія не відображала суми доходів, виплачені фізичним особам у вигляді поворотної фінансової допомоги і, відповідно, не утримувала з них податок на доходи фізичних осіб.

За результатами проведеної перевірки підприємству донараховано ПДФО у сумі понад 600 тис. гривень.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195091.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua