ОБЛГАЗИ ЗМУШУЮТЬ УКРАЇНЦІВ ЛЕГАЛІЗОВУВТИ НЕОФОРМЛЕНЕ ГАЗОВЕ ОБЛАДНАННЯ

08 июн, 12:08

У Львівській область протягом травня 2015 року зафіксовані численні перевірки представниками Львівгазу неоформленого газового обладнання.

За словами мешканців Львівщини, перевіряючі масово опломбовують неоформлене документально газове обладнання, вимагаючи протягом літніх місяців виготовити проектну документацію на таке обладнання. В противному випадку заявляють, що ціна газу в зимовий період коштуватиме відразу 7, 16 грн. за куб. м.

 Крім того, всі, хто «не встиг» цього зробити вже у квітні 2015 року отримали платіжки за газ не з пільговою ціною, а на повну вартість. Про те, що вартість газу для них буде по 7, 16 грн за куб. м. ніхто нікого не попереджав.

Як вияснили активісти ВК «Наступ» виготовити документи, приміром, на один газовий конвектор коштує в середньому від 3000 грн. Таку ціну «за свої послуги» також озвучують і самі представники «Львівгазу». Якщо ж це основний газовий котел – ціна майже вдвічі більша.

За словами Руслана СЕКЕЛИ, голови ВК «Наступ»: «Облгази таким чином шантажують людей, не питаючи, чи є у них кошти для легалізації газового обладнання. До уваги не беруть навіть те, що часто мова йде не про основний газовий котел, а про додатковий конвектор, який, як правило, встановлюють з метою економії. На мою думку, якщо людина за власні кошти купує все газове обладнання, то виготовлення документів на нього має бути безкоштовним. Цю норму потрібно закріпити законодавчо. Інакше, облгази розпочнуть нову корупційну кампанію, а люди будуть змушені платити по повній ціні за газ».

Нагадаємо, нещодавно  уряд заявив, що облгази штрафуватимуть та позбавлятимуть ліцензій у випадку відмови  безкоштовно встановлювати лічильники газу для населення.

Прес-служба ВК «Наступ»


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195255.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua