Нові форми звітності для платників транспортного податку та податку на нерухомість

09 июн, 08:30

Затверджено нові форми декларацій.

ДПІ у Голосіївському районі повідомляє, що затверджено нові форми податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (наказ Мінфіну від 10.04.2015 року № 408), та податкової декларації з транспортного податку (наказ Мінфіну від 10.04.2015 року № 415).

Форми звітності з податку на нерухомість та транспортного податку передбачені для платників податку — юридичних осіб, на яких Податковим кодексом України покладений обов’язок самостійно обчислювати суму податку станом на 1 січня звітного року та до 20 лютого цього ж року подавати декларації до контролюючого органу за місцем реєстрації відповідних об’єктів оподаткування.

Для платників податку — фізичних осіб форми звітності із зазначених вище податків не передбачені. Обчислення суми цих податків з об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом самостійно, шляхом надсилання такій особі за місцем її реєстрації раз на рік (до 1 липня) податкового повідомлення-рішення про сплату відповідної суми того чи іншого податку.

Нові форми декларацій (розрахунків) набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення (пункт 46.6 статті 46 Податкового кодексу України). Накази Мінфіну набрали чинності з дня їх офіційного опублікування в «Офіційному віснику України» 22 травня 2015 року.

Відтак, юридичні особи – платники податку на нерухомість і транспортного податку звітуватимуть за новими формами звітності.

За придбані протягом року об’єкти оподаткування декларації юридичними особами — платниками зазначених вище податків подаються протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, у якому виникло право власності на нього.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195278.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua