Форму Податкової декларації з транспортного податку затверджено наказом Мінфіну № 415

10 июн, 08:20

Декларація з транспортного податку (форма) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 10.04.2015 № 415.

Порядок адміністрування  транспортного податку викладено в статті 267 Податкового кодексу України.

Платники податку – фізичні  та юридичні особи, в тому числі  і нерезиденти, які мають зареєстровані  відповідно до законодавства  України легкові автомобілі з  терміном користування до 5 років  і об’ємом циліндрів двигуна  понад 3000 куб.см.

Базовий податковий (звітний)період дорівнює календарному року.

Обчислення суми транспортного податку для фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку. Податкове повідомлення-рішення про сплату з вказаними реквізитами надсилається (вручається) за місцем реєстрації до 1 липня звітного року.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об'єкта оподаткування декларацію за встановленою формою з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо об'єктів оподаткування, придбаних протягом року: фізичним особам нарахування здійснюється контролюючим органом з місяця, в якому виникло право власності, а декларація юридичною особою - платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

Нагадаємо, що транспортний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з моменту вручення повідомлення-рішення , юридичними особами- авансовими внесками щоквартально до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195336.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua