Українці в усьому світі мають стати адвокатами тих змін, які відбуваються в Україні зараз – учасники ініціативи Global Ukraine Foundation

10 июн, 14:44

Рівень зацікавленості інвесторів вкладати в України напряму залежить від того, що вони знають про ті реформи, які зараз відбуваються в українській державі. Українці як всередині країни, так і за її межами, мають стати адвокатами цих змін. Таку думку під час дискусії в Українському кризовому медіа-центрі висловили учасники ініціативи Global Ukraine Foundation.

«З одного боку, за кордоном спостерігається підтримка тих демократичних процесів, які відбуваються в країні, а з іншого – присутнє сприйняття України, як країни з непростою економічною ситуацією, де впроваджуються реформи, але які – незрозуміло, і де на даний момент йде війна. Усе це не допомагає іміджу України, залученню інвестицій і тим непростим процесам, які відбуваються в країні», – пояснив Голова Виконавчої ради G20 Foundation, Віктор Філіпенко.

За словами наукового дослідника Гарвардського університету Надії Кравець на Заході вважають, що реформи в Україні впроваджуються повільно – там очікували більш серйозного підходу. «Проблема у системі комунікацій про те, як відбуваються реформи. Державні установи мають розповідати населенню, які реформи вони запроваджують», – додала Надія Кравець.

Робота над проектом Global Ukraine Foundation та Global Ukrainians триває більш ніж пів роки. Ініціатори розвивають мережу з українськими лідерам світового масштабу, експатами, які за останні роки виїхали на навчання та зробили кар’єру на заході. За словами співзасновника Global Ukraine Foundation Віолетти Москалу міжнародна підтримка дуже потрібна для того, щоб реформи в Україні відбулися. Наразі в світі налічується 300 тисяч високоосвічених українців, яких можна об’єднати і з якими потрібно розвивати співпрацю. Потрібно просувати не тільки традиції, а сучасне українське мистецтво, розповідати світу про український експорт. Також необхідно створити масштабну національну програму інвестування в інтелектуальний капітал. «За кордоном дуже багато українців з навичками та досвідом. Ми будемо координувати їх, збирати гроші та використовувати їхні навички, щоб робити спільні проекти. Ми будемо пропонувати уряду допомогу іноземних експертів», – додав представник Nova Ukraine – Maidan San-Francisco Нік Білогорський.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195376.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua