Жителям Павлограда до 1 липня надійдуть повідомлення про сплату податку на нерухомість

11 июн, 08:40

Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Об'єктом оподаткування є об'єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка.

Базою оподаткування є загальна площа об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

База оподаткування об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 250 кв. метрів;

в) для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 370 кв. метрів.

Пільги з податку, що сплачується з об'єктів житлової нерухомості, для фізичних осіб не надаються на:

- об'єкт/об'єкти оподаткування, якщо  площа такого/таких об'єкта/об'єктів  перевищує п'ятикратний розмір  неоподатковуваної площі, затвердженої  рішенням органів місцевого самоврядування;

- об'єкти оподаткування, що використовуються  їх власниками з метою одержання  доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій  діяльності).

Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195389.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua