Правила переміщення через митний кордон на період сезону відпочинку

11 июн, 11:26

В період літніх відпусток громадяни масово подорожують літаками, тому дуже важливо їх знання правил перетину митного кордону. Громадянам необхідно знати, які особисті речі вони можуть з собою перевозити. Такими вважаються: засоби індивідуальної гігієни, косметика, одяг, білизна, медикаменти, що забезпечують потреби громадян під час поїздки, коштовності.

З собою також можна брати: 1 фотоапарат, 1 кіно- або 1 відеокамеру, не більше двох мобільних телефонів, ноутбуків, планшетів, електронних книг. Можна перевозити спортивне спорядження: велосипеди, комплекти лиж, альпійське спорядження. Також, дозволено провозити на літаках подарунки, товари вартістю до 1 тисячі євро. Готівкою, без письмового декларування можна ввозити і вивозити не більше 10 тисяч євро. Що стосується тютюну, то на територію України можна ввозити не більше 200 сигарет або 50 сигар або 250 грам тютюну. Алкогольні напої на 1 особу - 5 л пива, 2 л вина і 1 л міцних спиртних напоїв.

Якщо у громадян є питання щодо перетину кордону через аеропорт, відповіді на них можна отримати за цілодобовим телефоном митного поста «Аеропорт Дніпропетровськ» (0562) 39 56 73.

Компанія «Дніпроавіа» здійснює рейси з міжнародного аеропорту «Дніпропетровськ» по Україні (Київ, Одеса, Івано-Франківськ, Львів) та за кордон (Стамбул, Баку, Тбілісі, Батумі, Єреван). Також, виконується ряд чартерних рейсів в аеропорти Болгарії, Туреччини, Австрії, Греції, Хорватії, Польщі та інших країн.

У ПАТ «АК «Дніпроавіа» є певні правила на провезення багажу. На внутрішніх рейсах можна перевозити 20 кг. багажу на одного пасажира і 5 кг. ручної кладі, на міжнародних - 23 кг. багажу. Винятком є напрямки Грузії, польоти над територією Росії і Кримом. тому встановлено обмеження до 15 кг. Адже, безпека польотів важливіше.

Крім того, протягом місяця «Дніпроавіа» запустить процедуру електронної реєстрації пасажирів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195398.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua