На Дніпропетровщині з незаконного оберту вилучено підакцизних товарів на 53 мільйони гривень

11 июн, 11:26

Одне з важливих завдань податкової міліції – боротьба з підробкою підакцизних товарів: горілки, цигарок та паливно-мастильних матеріалів. Адже така незаконна діяльність не лише призводить до несплати у державний бюджет податків, але і несе загрозу споживачам контрафактної продукції. За його словами, як правило, така продукція реалізується через ринки, торговельні павільйони та невеличкі торговельні місця.

З початку 2015 року співробітниками податкової міліції Дніпропетровщини виявлено та призупинено роботу трьох цехів з незаконного виготовлення алкогольних напоїв, один - це з незаконного виготовлення пива та цех по незаконному виготовленню паливно-мастильних матеріалів. «З незаконного оберту за п’ять місяців 2015 року, в області, вилучено підакцизних товарів на загальну суму 53 мільйони гривень, - повідомив Олександр Матвієць. – З них, на шість мільйонів гривень лікеро-горілчаних виробів, приблизно на пів мільйона тютюнових виробів та майже на 46 мільйонів 365 тисяч гривень паливно-мастильних матеріалів.

У травні 2015 року припинено незаконну діяльності групи ділків, які поставляли до торгівельних місць та розважальних закладів алкогольну продукцію всесвітньо відомих марок невідомого походження. Під час обшуків на оптових складах виявлено абсенти, горілку, вермути, вина і коньяки, на яких або взагалі не було жодних акцизних марок, або були підроблені марки акцизного збору. Загалом вилучено продукції на п’ять з половиною мільйонів гривень. Під час ще однієї розробки співробітниками податкової міліції в рамках проведення Всеукраїнської операції «Акциз 2015», «Нафтопродукт 2015» виявлено «підпільний цех» з виготовлення паливно-мастильних матеріалів, на якому для незаконної реалізації знаходилося більше тонни пального на загальну суму 24 мільйони гривень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195399.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua