Заява АІНПУ до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

12 июн, 11:27

Асоціація індустріальних парків України (АІНПУ) серйозно стурбована з причин ситуації, яка склалася навколо створення та функціонування індустріальних парків і звернулася з Заявою до Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Закон України «Про індустріальні парки» (далі – Закон)  був прийнятий ще у 2012 року і спрямований на створення умов для розміщення сучасного високотехнологічного виробництва в регіонах України. Закон визначає правові та організаційні засади створення і функціонування індустріальних парків з метою розвитку промислової нерухомості та виробничої інфраструктури.

 Однак сьогодні, індустріальні парки позбавлені реальної державної підтримки, що важливо на початкових етапах їх формування, не стали дієвим механізмом економічного зростання та підвищення конкурентоспроможності територій, активізації інвестиційної діяльності, створення нових робочих місць. На практиці не підтримано жоден проект з облаштування зовнішньої інфраструктури , що є загальноприйнятою світовою практикою. До цього часу не внесені зміни до чинного Закону з метою вдосконалення організації роботи та зняття бар’єрів для залучення керуючих компаній, через що більшість створених індустріальних парків не функціонує.

У зв’язку з цим Асоціація індустріальних парків України звернулася з Заявою до  Міністерства економічного розвитку і торгівлі, як центрального органу виконавчої влади, який відповідає за формування і реалізацію державної політики у сфері економічного розвитку.  Повний текст Заяви – додається, також на сайті АІНПУ (http://ainpu.com.ua/).

На переконання директора АІНПУ Ігоря Николина, -  «Реалізація вказаних у Заяві пропозицій сприятиме залученню інвестицій, спрощенню ведення господарської та інвестиційної діяльності, запустить механізм розвитку індустріальних парків, і, як наслідок,  прискорить розбудову сучасної промислової інфраструктури в Україні».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195440.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua