Податківці розповіли про податок на нерухомість

12 июн, 13:41

У ДПІ  у Кіровському районі м.Дніпропетровська проведено практикум на тему: «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». Протягом години на запитання відповідала начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Бабкіна Оксана Валентинівна.
В ході спілкування вона звернув увагу громадян, що у 2015 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, фізичним особам нараховується за  2014 рік за попередніми нормами законодавства.
Отже, якщо у власності є квартира площею більшою за 120 кв.м., то прийдеться сплатити податок за таке перевищення.
Якщо ж у власності платника податку більше одного об’єкта житлової нерухомості одного чи різних типів, у тому числі їх частин, податок обчислюється, виходячи з сумарної загальної площі таких об’єктів, зменшеної на 120 кв. м - для квартир, 250 кв. м - для будинків  та 370 кв. м - якщо у власності і будинок, і квартира.
Таке зменшення не розповсюджується на житло, яке використовується з метою одержання доходів.
Податок нараховується податковою інспекцією за місцем реєстрації власника нерухомості. До 1 липня всі громадяни, яким нарахований податок на нерухомість, отримають від податкової інспекції повідомлення-рішення про сплату податку із необхідними реквізитами.
При бажанні громадяни мають право звернутися з письмовою заявою до податкової інспекції за місцем проживання  для проведення звірки даних об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.
Чимало запитань було і щодо оподаткування нежитлової нерухомості.
Податок за нежитлову нерухомість, яка знаходиться у власності фізичних осіб, нараховуватиметься за 2015 рік, тобто у 2016 році, за ставками, встановленими місцевими органами самоврядування, але не більше 1 відсотка мінімальної заробітної плати станом на 01.01.2015 (12,18 гривень за 1 кв.метр). Крім того, міські, селищні та сільські ради можуть встановлювати  пільги з податку, що сплачується на відповідній території.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195456.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua