З початку року до бюджету сплачено майже 16 мільйонів гривень єдиного податку

15 июн, 08:17

Як зазначила в.о. заступника начальника Нікопольської ОДПІ Юлія Пушко, протягом січня-травня поточного року платники податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету майже 16 млн. грн. єдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплата податку зросла більш як на 43 відс.

„Нагадуємо, що відповідно до п. 296.10 Податкового кодексу України запроваджується обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій для фізичних осіб-підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування: з 1 липня 2015 року – для платників третьої групи, з 1 січня 2016 року – платників другої групи. Зазначена норма не стосується платників, які здійснюють діяльність на ринках та через засоби пересувної роздрібної мережі.

Водночас, для тих платників третьої та другої груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року почнуть застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій, законодавством передбачено звільнення від перевірок на дотримання норм порядку застосування РРО до 1 січня 2017 року”, - звернула увагу Юлія Пушко.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195485.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua