Про автоматичне бюджетне відшкодування за деклараціями з ПДВ

15 июн, 08:19

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що відповідно до вимог Податкового кодексу України (п.п.б. п. 200.4. ст. 200) бюджетному відшкодуванню за заявою платника підлягає сума податку, фактично сплаченого отримувачем товарів/послуг у попередніх та звітному податкових періодах постачальникам таких товарів/послуг або до державного бюджету, в частині, що не перевищує суму, обчислену відповідно до пункту 200№.3 статті 200№ ПКУ на момент отримання контролюючим органом податкової декларації.

Таким чином, задекларовані суми бюджетного відшкодування розраховувалися (на відповідність критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ) з урахуванням вимог зазначеної норми ПКУ.

У разі встановлення фактів невідповідності визначеним критеріям та відсутності у такого платника права на автоматичне бюджетне відшкодування податку, контролюючий орган згідно з пунктом 200.21 статті 200 ПКУ зобов'язаний протягом 17 календарних днів після граничного терміну подачі звітності повідомити платника податку про відповідне рішення та надати детальні пояснення і розрахунки за критеріями, значення яких не дотримано.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195487.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua