Розрахунок коригування до податкової накладної, необхідно реєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних

16 июн, 12:56

Якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, зареєстрованому в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН).

У випадку виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної, не пов’язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг постачальник товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної, у якому зазначаються виправлені дані.

Розрахунок коригування, складений постачальником товарів (послуг) до податкової накладної, яка видана їх отримувачу, підлягає реєстрації в ЄРПН:

- постачальником  товарів/послуг, якщо передбачається  збільшення суми компенсації  їх вартості на користь такого  постачальника (продавця) або якщо  коригування кількісних та вартісних  показників у підсумку не змінює  суму компенсації;

- отримувачем (покупцем) товарів/послуг, якщо передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, для чого постачальник надсилає складений розрахунок коригування отримувачу (покупцю).

Розрахунки коригування, що складаються до усіх податкових накладних, які були складені до 01.02.2015 р, а також розрахунки коригування до податкових накладних, які не видаються отримувачу (покупцю) - платнику податку, підлягають реєстрації в ЄРПН постачальником.

Розрахунок коригування, що складається до податкової накладної, яка була складена отримувачем (покупцем) послуг від нерезидента, місце постачання яких розташоване на митній території України, підлягає реєстрації в ЄРПН отримувачем (покупцем) таких послуг.

Вищезазначений порядок передбачений п. 192.1 Податкового кодексу України та  наказом МФУ від 22.09.2014 №957 «Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної».

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195571.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua