Міноборони затвердило програму соціального захисту дітей військових, які загинули під час проведення АТО

16 июн, 14:01

Міністр оборони України затвердив програму «Турбота про дітей героїв», що посилює соціальний захист дітей військовослужбовців, які загинули під час проведення АТО. «Мова йде про допомогу з вирішення проблемних соціально-побутових питань. До кінця червня буде створена єдина автоматизована система інформаційного обліку дітей загиблих героїв і планується налагодити взаємодію з Мінсоцполітики, Державною службою у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, громадськими організаціями та волонтерами, щоб організувати систему надання допомоги тим, хто її потребує», – розповіла речник Міністерства оборони України полковник Вікторія Кушнір під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Станом на 11 червня з початку року укладено 49 додаткових угод та 276 договорів на постачання речового майна на загальну суму, що складає 1 мільярд 457 мільйонів гривень. «Це на 120% перевищує закупівлі Міністерством оборони речового майна за 2014 рік», – наголосила Вікторія Кушнір. За минулий тиждень було підписано 52 договори на загальну суму 141 мільйон 863 тисячі гривень: договір на постачання майже 1,5 мільйона пар літніх шкарпеток та 145 тисяч польових літніх костюмів.

За минулий тиждень до Міноборони за раніше укладеними договорами було поставлено: 12,5 тисяч літніх польових костюмів, 2,5 тисячі костюмів для захисту від води, 8 тисяч 200 утеплених польових курток, 15 тисяч польових кашкетів, 20 тисяч смугастих тільників, 5 тисяч костюмів для танкістів, 6 тисяч утеплених польових штанів, 1 тисяча 600 спальних мішків.

Міноборони з резерву нерозподіленого житла виділено квартири 8 сім’ям у Чернігові, Костополі, Монастирищі, Білгород-Дністровському та у Липниках Львівської області. Розподілено 2 постійні квартири у Яворові та 2 службові квартири в Очакові та Кривому Розі. “За рахунок власного ресурсу Міноборони 17 сімей загиблих військовослужбовців забезпечені житлом. За рахунок коштів, виділених держбюджетом, 31 сім’я загиблих військовослужбовців отримає житло. Окрім цього, ще 5 сімей загиблих військовослужбовців забезпечено житлом за рахунок місцевих органів влади”, – конкретизувала речник Міноборони.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195575.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua