Шевченківські підприємства погасили 2,5 млн.грн. заборгованості по зарплаті

18 июн, 08:44

Проблема неформальних трудових відносин та виплати заробітної плати у "конвертах" - одна з найбільших перепон в економічному та соціальному розвитку України. Але навіть у кризових умовах фахівці управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у Шевченківському районі докладають максимум зусиль для повернення громадянам заробленого власною працею, бо заборгованість із заробітної плати на сьогоднішній день залишається найбільш гострою соціально-економічною проблемою у суспільстві. Вона потребує послідовних і скоординованих дій усіх органів виконавчої влади.

Тому разом з органами місцевої влади шевченківські податківці активно переконують підприємців, керівників підприємств та фірм підвищувати заробітну плату своїм працівникам відмовитися від зарплати «у конвертах» заради загальної справи.

Коментуючи представникам ЗМІ роботу в цьому напрямку в.о. начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Лариса Волошина зазначила, що за результатами проведених комісій при Шевченківській районній в місті Києві державній адміністрації станом на 01.06.2015 проведено 10 спільних засідань з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, на якій були присутні керівники 149 підприємств, які мають заборгованість із заробітної плати та податку на доходи фізичних осіб, а також нараховують заробітну плату в мінімальному розмірі. В результаті проведеної роботи, погашено заборгованість із заробітної плати в сумі 2530,6 тис.грн. та податку з доходів фізичних осіб на суму 389,4 тис.грн.

За рахунок проведеної роз’яснювальної роботи, заслуховування на засіданнях робочої комісії ДПІ у Шевченківському районі щодо погашення заборгованості із виплати  заробітної плати у січні – травні 2015 року підвищили рівень заробітної плати керівники 889 підприємств, додатково надійшло ПДФО 590,6 тис.грн., єдиного внеску 1523,4 тис.грн.

«Ми сподіваємося, що працедавці усвідомлюють та розуміють усю міру своєї відповідальності перед законом та перед працівниками, які власною працею забезпечують їхній бізнес.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у  м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195617.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua