Понад 2,5 мільярдів гривень ЄСВ сплатили до бюджету платники Шевченківського району столиці

18 июн, 08:45

Про це повідомив в.о. начальника ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві Олександр Зайченко на брифінгу, що відбувся нещодавно для районних засобів масової інформації в приміщенні ДПІ.

«Перш за все хочу наголосити, що наповнення державного та місцевого бюджетів є нашим безумовним пріоритетом в роботі, а об’єднання усіх функцій, пов’язаних з адмініструванням податкових, митних платежів та адміністрування єдиного внеску веде до спрощення всіх процедур, пов’язаних з веденням бізнесу. Саме від своєчасного та повного наповнення державної казни залежить виконання всіх соціальних гарантій держави.

Так, станом на початок червня 2015 року від платників Шевченківського району надійшло 2 мільярди 535 мільйонів 73 тисячи гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. З цієї суми від фізичних осіб надійшло понад 21 мільйон гривень, а від юридичних осіб – більш ніж 2 мільярди 435 мільйонів гривень.

Надходження за п’ять місяців 2015 року перевищили показники надходжень за відповідний період минулого року на 60 мільйонів гривень. Зростання надходжень єдиного внеску фіксується щомісяця. Така динаміка свідчить про прийнятні законодавчі умови для своєчасного і повного відрахування ЄСВ. Окрім того, оновлена система нарахування і сплати ЄСВ стимулює працедавців підвищувати рівень оплати праці та легалізувати найманих працівників» - зазначив очільник ДПІ.

Хочу звернути увагу платників ЄСВ, що подавати податкову звітність по єдиному внеску можна засобами телекомунікаційного зв’язку. Оскільки це має ряд переваг, а саме: зменшення паперового документообігу; спрощення процедури подання звітності до органів ДФС; звітність може бути подана безпосередньо з робочого місця; податкова звітність автоматично перевіряється на наявність у звітних документах помилок, що дає платнику можливість оперативно виявляти і виправляти помилки самостійно.

Разом з тим нагадую, що з початку року набрав чинності Закон України від 28 грудня 2014 року № 77-VIIІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці», яким внесено зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» в частині нарахування єдиного внеску у деяких випадках.

Своєчасна сплата ЄСВ – це не лише обов’язок перед державою, але й захищені соціальні гарантії для кожного – наголосив на завершення Олександр Зайченко.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у  м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195619.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua