Вам виплачують зарплату конверті? Повідомте про це податкову

18 июн, 08:57

ДПІ у Голосіївському районі захистить ваші права та інтереси.

Фахівці ДПІ Голосіївського району акцентують увагу платників на тому, що нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Окрім того, отримуючи зарплату «у конверті» працівник виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем.

Усна домовленість з останнім жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне. Працівник не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу. Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату „в конвертах” позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. Неоформлений офіційно працівник ризикує залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому.

Так, легалізація заробітної плати, ліквідація прихованої зайнятості на сьогодні є одним з найпріоритетніших напрямів роботи державних службовців.

Про факти порушення роботодавцем трудового законодавства в частині оплати праці, використання праці нелегалів та виплати заробітної плати «в конвертах» тощо, мешканці Голосіївського району м. Києва можуть повідомити начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві Гоптара Максима Михайловича за тел. 591-61-63 або особисто звернутись до нього з питань застосування трудового законодавства в робочі дні з 9 до 18 години (в п’ятницю – до 16 год. 45 хв.) за адресою: Київ, вул. Жилянська 23.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195630.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua