В ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві відбулась прес – конференція на тему «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»

19 июн, 13:23

Днями в ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві відбулась прес – конференція начальника відділу адміністрування майнових податків Тамари Василівни Конопляної на тему: «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» з представником районної газети.

Тамара Василівна розпочала прес-конференцію з того, що Міністерством фінансів України затверджено нову форму податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (наказ Мінфіну від 10.04.2015 року № 408).

«Відтак, юридичні особи – платники податку на нерухомість звітуватимуть за новими формами звітності», - зазначила Тамара Конопляна.

Стаття 266 Податкового кодексу України визначає порядок подання декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до органу фіскальної служби. Зокрема, платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію за встановленою формою з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Щодо новоствореного (нововведеного) об'єкта житлової та/або нежитлової нерухомості, в такому випадку декларація юридичною особою - платником подається протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

Також, начальник відділу адміністрування майнових податків Тамара Конопляна проінформувала про те, що платники податків, мають сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2014 рік за старими пільгами. А саме: 120 кв. м - для квартир, 220 кв. м –для дачних чи присадибних будинків.Таким чином, у 2015 році фізичним особам - платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податок нараховуватиметься за 2014 рік у такому порядку: у період з 1 січня по 31 березня 2014 року із житлової площі; з 1 квітня по 31 грудня 2014 року із загальної площі об’єктів житлової нерухомості.

«До 1 липня 2015 року фізичним особам буде надіслано податкове повідомлення-рішення про сплату податку яке необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення», - пояснила Тамара Василівна.

На завершення зустрічі начальник відділу, порадила всім фізичним особам звернутися до ДПІ за місцем реєстрації для проведення звірки щодо об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності громадян, розміру площі житлової нерухомості, права користування пільгою, ставки та суми податку. Звірка здійснюється на підставі оригіналів документів, які посвідчують право власності на житлову нерухомість.

На запитання журналіста, які виникали під час бесіди, Тамара Василівна надала змістовні роз’яснення.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195695.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua