Більш ніж півмільйонний штраф за порушення при реалізації тютюнових виробів

22 июн, 08:22

Саме таку суму має сплатити столичний підприємець за ігнорування податкового та трудового законодавства.

Голосіївські податківці під час фактичної перевірки фінансово-господарської діяльності одного зі столичних підприємців, який займався реалізацією тютюнових виробів, виявили низку порушень податкового та трудового законодавства.

У ході ревізії було встановлено, що власник трьох торгових павільйонів, які знаходяться в одному з центральних районів столиці, здійснював реалізацію сигарет без застосування РРО. Тобто, фіскальні чеки та звіти не зберігались та не роздруковувались, а торгова виручка не оприбутковувалась, у результаті чого до бюджету не надійшло жодної гривні податків і зборів. За ігнорування норм законодавства щодо використання РРО, підприємець має сплатити ­­­­ більше 519,4 тис грн.

На цьому неправомірність дій завзятого бізнесмена не закінчились. Тож, з метою економії коштів та ухилення від сплати обов’язкових платежів, що відраховуються до бюджету при виплаті працівникам офіційної заробітної плати, чоловік використовував працю трьох найманих робітників без належного оформлення трудових відносин. Так, продавці сигарет отримували зарплату «у конверті» та були позбавлені будь-яких соціальних гарантій, за що аж надто заощадливий власник павільйонів мав додатково заплатити ПДФО – 8,9 тис грн, військовий збір – 0,6 тис грн та ЄСВ у розмірі 17,6 тис грн.

Враховуючи усі виявлені порушення податкового законодавства, підприємцеві доведеться сплатити донарахованих податків та зборів з урахуванням штрафних санкцій на суму більшу півмільйона гривень.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195731.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua