З 1 липня 2015 року використання РРО обов’язкове

22 июн, 14:29

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує платникам, що з 1 липня 2015 року стане обов’язковим використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) фізичними особами-підприємцями третьої  групи, а з 1 січня 2016 року – фізичними особами-підприємцями другої групи.

При цьому, згідно з п. 296.10 ст.296 Податкового кодексу України платники єдиного податку другої і третьої груп (фізичні особи – підприємці) при здійсненні діяльності на ринках, при продажі товарів дрібнооптової торгівлі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують РРО.

Варто зазначити, що підприємці – платники єдиного податку другої і третьої груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почнуть застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані в установленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО до 1 січня 2017 року звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО відповідно до норм Податкового кодексу України.

Відповідно до Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій від 28.08.2013 р. № 417 для реєстрації РРО суб’єкт господарювання подає до податкової інспекції:

- заяву про реєстрацію  РРО за формою № 1-РРО;

- копію документа, що підтверджує  факт купівлі або безоплатного  отримання РРО у власність, чи  іншого документа, що підтверджує  право власності або користування  РРО, копія техпаспорту РРО;

- копію документа на  право власності або іншого  документа, що дає право на  розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися РРО;

- копію договору суб’єкта  господарювання з Центром сервісного  обслуговування (ЦСО) про технічне  обслуговування та ремонт РРО.

Державна фіскальна служба не штрафуватиме платників податків, які не встигнуть до 1 липня встановити касові апарати, але до цього терміну треба мати договори на його придбання.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195767.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua