Як заповнюється у звіті щодо сум нарахованого ЄСВ на паперовому носії графа «головний бухгалтер», якщо штатним розкладом не передбачено такої посади

22 июн, 14:30

Для всіх таблиць  додатка 4 до Порядку формування  та подання страхувальниками  звіту щодо сум нарахованого  єдиного внеску на загальнообов’язкове  державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства  фінансів України від 14.04.2015 року  № 435, зареєстрованим в Міністерстві  юстиції України 23 квітня 2015 року  за № 460/26905 в реквізиті «Головний  бухгалтер» для юридичних осіб - за наявності даної посади  зазначається реєстраційний номер  облікової картки платника податків (за довідкою Державної фіскальної  служби України з Державного  реєстру фізичних осіб), підпис  та прізвище з ініціалами головного  бухгалтера, а для фізичних осіб  даний реквізит не заповнюється.
Відповідно до абз. першого п.п. 48.5.1 п. 48.5 ст.48 Податкового кодексу України податкова декларація повинна бути підписана керівником платника податків або уповноваженою особою, а також особою, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації до контролюючого органу. У разі ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації безпосередньо керівником платника податку така податкова декларація підписується таким керівником.

Таким чином, у разі коли штатним розкладом не передбачено посаду головного бухгалтера, а ведення бухгалтерського обліку та подання звітності здійснюється безпосередньо керівником, то така звітність на паперовому носії підписується лише у графі «керівник», а у графі «головний бухгалтер» проставляються прочерки.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195768.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua