Власники елітних авто мають сплатити понад 1,9 млн. грн. транспортного податку

22 июн, 14:44

Таку суму «автоподатку», за попередніми розрахунками, цьогоріч сплатять до місцевого бюджету Кіровського району власники розкішних автомобілів. За оперативними даними управління доходів і зборів з фізичних осіб, в області налічується 74 VIP - авто, які є об'єктом оподаткування транспортним податком. Про це повідомили у ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська

Відтак, до 1 липня поточного року власники автомобілів представницького класу отримають податкові повідомлення - рішення про сплату транспортного податку та відповідні платіжні реквізити.

Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що використовувалися до 5 років і мають об'єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Згідно зі статтею 267 Податкового кодексу України, обчислення суми транспортного податку з об'єкта/об'єктів оподаткування громадян - фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку.

Підпунктом 267.6.2 п. 267.6 ст. 267 ПКУ визначено, що податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (роком).

Транспортний податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195785.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua