«Легалізація заробітної плати. Єдиний соціальний внесок» - важливі теми, які обговорювались під час зустрічі із журналістами

22 июн, 15:53

Проведення зустрічі із засобами масової інформації – це своєрідна традиція ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві. Так, днями, вкотре відбулася зустріч на тему: «Легалізація заробітної плати. Єдиний соціальний внесок». Під час зустрічі заступник начальника інспекції Крістіна Адамчук зазначила, що легалізація заробітної плати на сьогодні є одним з найпріорітетніших напрямків роботи ДФС.
«Дуже важливо, щоб працівники отримували заробітну плату не «в конвертах», а офіційно, бо саме у такому випадку громадяни мають соціальний захист, місцевий бюджет має стабільні надходження. Отримуючи нелегальну винагороду за свою працю в результаті домовленостей з роботодавцем, громадяни позбавляють себе соціальних виплат та гарантій», - пояснила Крістіна Сергіївна.
Звернула увагу, представника газети «Справжня Бухгалтерська Газета» Крістіна Адамчук на зміни, які внесені з 01.01.2015р. до Кодексу законів про працю України, що «працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України». Розмір фінансової відповідальності за допуск працівника до роботи без оформлення трудових відносин становить 30 мінімальних зарплат та розмір адміністративної відповідальності - від 8500 грн. до 17000 грн.
Також, присутні обговорили Закон України від 02 березня  2015 року № 219 – VІІІ «Про внесення змін до розділу VІІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці)», який доповнено пунктом 95.
Згідно із новим пунктом платники єдиного внеску до 31 грудня 2015 року при нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам та/або при нарахуванні винагороди за цивільно-правовими договорами, оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами розмір єдиного внеску (встановлений частиною 5 та абзацом 2 частини 6 статті 8 Закону № 2464 для платників єдиного внеску, визначених в абзацах 2, 3, 4 та 7 пункту 1 частини 1 статті 4 цього Закону), застосовується з понижуючим коефіцієнтом. Це можливо,  якщо платником виконуються умови застосування понижуючого коефіцієнту.
На закінчення зустічі Крістіна Адамчук зауважила, що запорука соціальної підтримки громадянина в будь-який час – це перш за все отримання заробітної плати за умови офіційного працевлаштування.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195793.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua