За 5 місяців 2015 року надходження плати за землю складають майже 73,2 млн. грн.

22 июн, 15:55

З початку року надходження від плати за землю до місцевого бюджету досягли майже 73,2 млн. грн.
Надходження збільшились на 17,4 млн.грн. у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Юридичними особами сплачено близько 73 млн.грн. та майже 574 тис. грн. - фізичними особами. З 2015 року плата за землю входить до складу податку на майно.
Нагадаємо, що плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.
Платники плати за землю, крім фізичних осіб, самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому Податковим кодексом України, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.
Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. Нарахування фізичним особам сум податку проводиться контролюючими органами, які видають платникам до 1 липня поточного року податкові повідомлення-рішення.
Сплата юридичними особами здійснюється щомісячно рівними частками , фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195796.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua