Для підприємців, які застосовують касові апарати встановлено мораторій на проведення перевірок з РРО

23 июн, 13:20

З дати початку застосування  реєстраторів розрахункових операцій  до 1 січня 2017 року платники єдиного  податку другої і третьої груп (фізичні особи - підприємці), крім  тих, які здійснюють діяльність  на ринках, продаж товарів дрібнороздрібної  торговельної мережі через засоби  пересувної мережі, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно  почали застосовувати у власній  господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому  порядку та переведені у фіскальний  режим роботи реєстратори розрахункових  операцій, звільняються від проведення  відповідно до норм Податкового  кодексу України перевірок з  питань дотримання порядку застосування  реєстраторів розрахункових операцій.

Вказані канікули передбачені Законом України від 28.12.2014 р. № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».  Починаючи з 1 липня 2015 року фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку третьої групи зобов‘язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій, а з 1 січня 2016 року РРО повинні застосовувати платники єдиного податку другої групи.

Нагадуємо, що наказом ДФС України від 27.04.2015р. № 302 затверджено Державний реєстр РРО, дозволених до застосування, який включає 128 моделей РРО, які відповідають вимогам Закону №265.

Всім платникам, хто вагається, пропонуємо не зволікати та  дотримуватися норм податкового законодавства в частині використання та придбання РРО.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195840.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua