Порядок заповнення Звіту про суми податкових пільг

23 июн, 13:28

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві інформує, що згідно із пп.16.1.6 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України (ПКУ) платник податків зобов’язаний подавати контролюючим органам інформацію, відомості про суми коштів, не сплачених до бюджету в зв’язку з отриманням податкових пільг (суми отриманих пільг) та напрями їх використання (щодо умовних податкових пільг - пільг, що надаються за умови використання коштів, вивільнених у суб’єкта господарювання внаслідок надання пільги, у визначеному державою порядку).

Відповідно до п.30.6 ст.30 ПКУ суми податку та збору, не сплачені суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, обліковуються таким суб’єктом - платником податків. 

Облік зазначених коштів ведеться відповідно до Порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року №1233.

Згідно з п.2 Порядку №1233, суб’єкт господарювання, що не сплачує податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, веде облік сум таких пільг та складає звіт про суми податкових пільг (далі - Звіт) за формою згідно з додатком.

Пунктом 3 Порядку №1233 визначено, що звіт подається суб’єктом господарювання за три, шість, дев’ять і дванадцять календарних місяців за місцем його реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду. Тобто, Звіт суб’єктом господарювання складається наростаючим підсумком з початку року.

Відповідно до п. 4 Порядку №1233 у Звіті зазначається:

- у графах ”Код податку, збору” та ”Найменування податку, збору” - код та найменування  податку та збору відповідно  до бюджетної класифікації;

- у графах ”Код пільги  згідно з довідником пільг”  та ”Найменування податкової  пільги” - код та найменування  податкової пільги за кожним  видом податкових пільг відповідно  до довідника пільг, форма та  порядок ведення якого затверджуються  Державною податковою службою;

- у підграфі ”усього”  графи ”Сума податкових пільг” - обсяг пільг за платежами, що  здійснені до зведеного бюджету;

- у підграфі ”в тому  числі з державного бюджету”  графи ”Сума податкових пільг” - обсяг пільг за платежами, що  здійснені до державного бюджету;

- у підграфах ”дата  початку” та ”дата закінчення”  графи ”Строк користування податковими  пільгами у звітному періоді” - число, місяць, рік. У разі коли  строк користування податковою  пільгою встановлений до початку  звітного періоду і продовжується  після його закінчення, такий  строк збігається з датою початку  та закінчення зазначеного періоду;

- у підграфах ”усього”  та ”у тому числі з державного  бюджету” графи ”Сума податкових  пільг, що використана за цільовим  призначенням” - обсяг пільг за  платежами відповідно до довідника  пільг у разі цільового використання  податкових пільг.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195847.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua