Як працювати із застосуванням РРО розповіли платникам єдиного податку у Західно-Донбаській ОДПІ

25 июн, 08:19

          Черговий семінар для платників податків пройшов у Західно-Донбаській ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області Основною темою заходу було застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами госпродарювання, які працюють за спрощеною системою оподаткування, в зв’язку із набуттям чинності змін до Податкового кодексу України, внесених Законом України № 71-VIII .

          Фахівці повідомили, що Законом України №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» внесено зміни до Податкового кодексу України і, зокрема, Закону України №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

          Також податківці роз’яснили, що відповідно до пункту 296.10 Кодексу платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи - підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій. У всіх інших випадках платники єдиного податку фізичні особи-підприємці другої і третьої груп зобов'язані застосовувати РРО.

          Зазначені зміни, відповідно до Прикінцевих положень Закону № 71-VIII, вступають у силу: для платників єдиного податку третьої групи - з 01.07.2015р.; для платників єдиного податку другої групи - з 01.01.2016р.

          Учасники заходу взяли активну участь у обговоренні податкових нововведень та отримали відповіді на свої запитання.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195921.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua