Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розпочинає пошук інвесторів для придбання активів вугільновидобувної галузі, що перебувають у державній власності

25 июн, 08:40

У рамках процесу приватизації державних шахт в Україні Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розпочинає пошук інвесторів для придбання активів вугільновидобувної галузі, що знаходяться в державній власності.

Першим кроком для пошуку інвесторів стала публікація офіційного запрошення потенційних інвесторів до участі в тендері з придбання активів.

Приватизація державних шахт, переважна більшість яких є збитковими на сьогодні, покликана залучити приватні інвестиції для розвитку шахт завдяки фінансовим ресурсам, новим технологіям видобутку та управління.

“Головне завдання, яке ставить міністерство, виводячи шахти на приватизацію – забезпечення беззбиткової діяльності, а відтак – конкуренції на ринку та джерел фінансування для роботи шахтарів” – Про це на брифінгу в КМУ наголосив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин у понеділок 22 червня. 

Сприяння в пошуку потенційних інвесторів для вугледобувних підприємств здійснюватимуть радники міністерства — компанії “Ernst and Young” та “Deloitte”

«EY, як одна з найбільших міжнародних консалтингових компаній, має значний досвід як в допомозі з питань приватизації, так і співпраці з підприємствами вугледобувної галузі. Наше завдання – допомогти Міненерговугілля та ФДМУ залучити максимально велике коло інвесторів та провести приватизаційні конкурси прозоро та на найвищому професійному рівні і ми раді допомогти Україні з цим складним проектом. Компанія має спеціалізовану групу консультантів, яка фокусується на послугах підприємствам ПЕК та завдяки своїй присутності в 146 країнах світу має можливість донести інвестиційну пропозицію буквально до кожного потенційного інвестора. Нами підготовані так звані «довгі списки» потенційних інвесторів, і ми маємо намір розпочати маркетинг проекту серед них у найближчій час», - зазначив  Богдан Ярмоленко, Партнер, Послуги з супроводу транзакцій компанії “Ernst and Young”, коментуючи початок роботи над пошуком інвесторів.

«У рамках даного проекту Deloitte використає контакти своєї міжнародної мережі з метою залучення до приватизаційного процесу профільних інвесторів з різних країн світу. Якість фінансової інформації, грамотне структурування угоди з урахуванням вимог чинного законодавства, а також інтересів інвесторів будуть мати важливе значення для успіху приватизації», – зазначив Дмитро Ануфрієв, Партнер, департамент корпоративних фінансів компанії “Deloitte”

Приватизація шахт відбувається в рамках програми діяльності Кабінету Міністрів України (розділ “Нова політика енергетичної незалежності”). 

Успішна приватизація шахт є одним з показників реформ, ухвалених Національною Радою Реформ України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195934.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua