Бюджети місцевих громад Дніпропетровщини отримали понад 900 млн. грн. плати за землю

25 июн, 11:32

Власники та орендарі земельних ділянок Дніпропетровської області за п’ять місяців 2015 року поповнили місцеві бюджети на 915,1 млн. грн., зокрема, 858,9 млн. грн. сплачено юридичними особами та 56,2 млн. грн. – фізичними особами. Фактичні показники аналогічного періоду минулого року перевищено на 146,3 млн. грн., або на 19 відсотків.

Орендна плата за користування землею та земельний податок є одним з вагомих джерел наповнення місцевих скарбниць області і становить більше 20 відсотків до їх загальних надходжень.

Як зазначає начальник Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Василь Андрухів, плата за землю – це бюджетоформуючий платіж наших територій, тому його адміністрування під особливим контролем. Акцент у цьому напрямку роботи ставимо на те, аби жоден гектар ріллі, пасовищ, земельних ділянок, які виділені під ведення бізнесу, не пройшов повз оподаткування. Сільські і селищні ради на місцях володіють ситуацією із землевідведенням і землекористувачами, тому тісна співпраця із органами Державної фіскальної служби дає позитивні результати.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195946.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua