Питання застосування понижуючого коефіцієнта ЄСВ обговорювались під час зустрічі

25 июн, 13:42

Запорукою діяльності фіскальної служби є забезпечення відкритості і прозорості, зміцнення гармонізації стосунків з платниками податків.

Так, нещодавно в ДПІ у Кіровському районі  м. Дніпропетровська відбулася зустріч начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Оксани Бабкіної з платниками Кіровського району. Темою спілкування було застосування понижуючого коефіцієнта до ставки єдиного внеску при нарахуванні і виплаті заробітної плати.

Розпочавши захід, начальник управління повідала присутнім, що згідно Закону України від 02.03.2015 року № 219 - VIII «Про внесення змін до розділу  VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» у 2015 році понижуючий коефіцієнт 0,4 застосовується до ставки ЄСВ у разі виконання платником одночасно таких умов:

- база нарахування ЄСВ із розрахунку на одну застраховану особу у звітному місяці збільшилась на 20 % і більше порівняно із середньомісячною базою нарахування ЄСВ платника за 2014 рік;

- після застосування коефіцієнта середній платіж на одну застраховану особу у звітному місяці становитиме не менше ніж середньомісячний платіж на одну застраховану особу платника за 2014 рік;

- кількість застрахованих осіб у звітному місяці, яким нараховано виплати, не перевищує 200% середньомісячної кількості застрахованих осіб платника за 2014 рік. Ця умова не стосується осіб - підприємців і фізичних осіб, які забезпечують себе роботою самостійно.. Наприкінці зустрічі Оксана Валентинівна зауважила:

- Якщо платник ЄСВ, який застосував коефіцієнт і не сплатив нарахований ЄСВ у встановлені строки, втрачає право у майбутньому застосовувати коефіцієнт до повної сплати виниклої заборгованості. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195961.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua