Що треба знати при купівлі та використанні реєстраторів розрахункових операцій

25 июн, 13:42

Відповідно до норм п. 296.10. Податкового кодексу України платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій, а платники єдиного податку другої і третьої груп не застосовують РРО лише в таких випадках: при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів  дрібнороздрібної  торговельної мережі через засоби пересувної мережі. В решті випадків застосування реєстраторів є обов'язковим.     

Вказані норми набирають чинності для платників єдиного податку:

-        третьої групи - з  1 липня 2015 року;

-        другої  групи - з 1 січня 2016 року.

Реєстрація РРО проводиться відповідно до вимог Порядку реєстрації та застосування РРО, що застосовується для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), який затверджений наказом Міністерства доходів i зборів України від 28.08.2013 №417 "Про затвердження нормативно-правових актів щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій" та Закону №265.

Перед  придбанням  РРО  необхідно  пересвідчитися,  що:

1) модель РРО включено до Державного реєстру РРО (інформація про реєстр РРО розміщена на сайті ДФС України);

2) термін служби РРО ще не вичерпано;

3) граничний термін, після якого згідно з Державним реєстром РРО заборонено реєструвати зазначену модель РРО, не настав.     

При купівлі РРО, що був у використанні, слід пересвідчитися, що реєстрацію такого РРО було скасовано (взяти у продавця (власника) РРО довідку про скасування реєстрації за місцем попередньої реєстрації).      

До здійснення реєстрації в органах ДФС суб'єкт господарювання повинен звернутися до Центру сервісного обслуговування і укласти з ним договір на сервісне обслуговування.       

Порядком №417 визначено, що для реєстрації РРО суб'єкт господарювання подає до податкового органу:

- заяву про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО;

- копію документа, що підтверджує факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО;

- копію документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися РРО;

- копію  договору  суб'єкта  господарювання  з  Центру сервісного обслуговування  про  технічне обслуговування  та  ремонт  РРО.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195962.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua