Як повернути на поточний рахунок кошти, які помилково перерахували на електронний ПДВ-рахунок?

25 июн, 13:57

У разі якщо на дату подання декларації з ПДВ сума коштів на електронному ПДВ-рахунку перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету, платник податку має право подати у складі такої декларації відповідну заяву (Додаток 4). Згідно із заявою, помилково та/або надміру перераховані кошти підлягають перерахуванню на поточний рахунок платника податку в сумі залишку коштів, що перевищує суму податкового боргу із ПДВ і суму узгоджених податкових зобов'язань із ПДВ.

Після того, щоб перерахувати кошти платнику податку, ДФС надсилає Казначейству реєстр, в якому зазначає найменування платника податку, податковий номер та індивідуальний податковий номер, суму податку, що підлягає перерахуванню до бюджету чи на поточний рахунок платника податку, і реквізити такого рахунка (у разі подання платником податку Заяви).

Казначейство на підставі зазначеного реєстру протягом п'яти робочих днів після закінчення граничного строку, установленого ПКУ для самостійної сплати платником ПДВ сум податкових зобов'язань, здійснює відповідне перерахування.

Зветраємо увагу, що Додаток 4 дозволено подавати лише до декларації 0110.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195966.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua