Про продаж власного нерухомого майна та військовий збір

25 июн, 14:19

Об’єктом оподаткування  військовим збором є загальний  місячний (річний) оподатковуваний  дохід фізичної особи – резидента, до якого включається частина  доходу від операцій з  майном, розмір якого визначається згідно з  положеннями статті 172 Податкового кодексу України (ПКУ).

Відповідно до ст.172.1 ПКУ звільняється від оподаткування дохід, отриманий платником податку з продажу чи обміну не частіше одного разу протягом звітного року власного нерухомого майна (будинку, квартири, дачі, кімнати), включаючи земельні ділянки, на яких розташовані такі об’єкти, за умови перебування такого майна у власності платника понад три роки. Умови перебування у власності понад три роки не поширюються на майно, отримане таким платником у спадщину. Дохід від продажу господарсько – побутових споруд, що розташовані на одній ділянці з житловим або дачним будинком та продаються разом з ним, для цілей оподаткування окремо не визначаються.

Оскільки об’єктом оподаткування військовим збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід фізичної особи – резидента, до якого включається частина доходу від операцій з майном, розмір якої визначається згідно з положеннями ст. 172 ПКУ, то сума такого доходу оподатковується збором за ставкою 1,5 відсотка.

Разом з тим, не є об’єктом оподаткування військовим збором сума доходу, отримана фізичною особою – резидентом від операцій з продажу нерухомого майна відповідно до п. 172.1 ст. 172 ПКУ.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195976.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua