Зарплата «в конвертах» – позбавлення соціальних гарантій

25 июн, 15:47

У нинішніх умовах проблемним питанням залишається легалізація зайнятості населення та заробітної плати, реалізація гарантій оплати праці та організація заходів по недопущенню виникнення заборгованості з виплати заробітної плати, що і є одними з основних напрямків роботи ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві.

Особлива увага приділяється питанню нарахування заробітної плати нижче законодавчо встановленого рівня.

Так, нещодавно за участю начальника Подільської районної податкової інспекції ГУ ДФС у м. Києві Твердохлєб М.Ю. була проведена зустріч із директорами таких підприємств та із фізичними особами-підприємцями, які мають найманих працівників та виплачують  заробітну плату нижче від мінімальної.

Станом на 01.06.2015 проведено заслуховування СПД юридичних – 822 особи та фізичних осіб – 330 осіб, у яких провадиться нарахування заробітної плати на рівні або менше законодавчо встановленої мінімально заробітної плати нижче середньо галузевої по району, нижче рівня доходу який надає право на застосування податкової соціальної пільги. За результатами проведеної роботи до бюджету надійшло 1716,1 тис.грн.

За словами Марини Юріївни значна робота проводиться  по виявленню та легалізації найманих працівників, які отримують «тіньові» доходи.  Протягом січня-травня проведено рейдові перевірки по легалізації заробітної плати. В результаті проведеної роботи зареєстровано 465 найманих працівників. Сума виплаченого доходу найманим працівникам  597,3 тис. грн. Загальна сума сплаченого податку з доходів фізичних осіб 88,4 тис. грн.

Як результат – підвищення працівникам заробітної плати, належне оформлення працівників на роботу та як наслідок збільшення надходжень до бюджету.

Отже, варто вже зараз відстоювати свої конституцiйні права – вимагати від роботодавцiв офiційного оформлення трудових вiдносин. Треба чітко усвідомити, що згода отримувати зарплату «в конвертах»  може позбавити їх у майбутньому всіх соціальних гарантій. А легалізація заробітної плати – це гідне забезпечення майбутнього кожного з нас. 

ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/195983.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua