«Підакцизники» Голосіївського району сплатили до бюджету понад 43 млн грн.

26 июн, 13:28

Про це повідомили фахівці сектору контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві.

Як повідомили фіскали, з початку поточного року платниками акцизного податку перераховано до місцевого бюджету понад ­­­43 мільйони гривень. При цьому, найбільші надходження від сплати цього податку становлять кошти, сплачені за роздрібну торгівлю нафтопродуктів та скрапленого газу.

Податківці також відзначили, що упродовж вказаного періоду ДПІ у Голосіївському районі взято на облік 460 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Нагадуємо, Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» з 1 січня 2015 року введено акцизний податок з реалізації через роздрібну мережу підакцизних товарів, який сплачується до місцевого бюджету.

Платниками цього податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізовують безпосередньо громадянам такі товари як пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн і промислові замінники тютюну, нафтопродукти, скраплений газ, альтернативне паливо.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196041.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua