Податкова звітність юридичної особи – платника єдиного податку третьої групи

01 июл, 13:31

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві, звертає увагу платників єдиного податку третьої групи на те, що нормами п.46.6 ст.46 Податкового кодексу України встановлено, що до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

На цей час триває процедура затвердження Мінфіном України нової форми декларації платника єдиного податку – юридичної особи. Тому до затвердження нової форми такої декларації подання звітності до органів ДФС юридичними особами – платниками єдиного податку третьої групи здійснюється за чинною формою декларації, затвердженою наказом Мінфіну  України від 21.12.2011 року № 1688 «Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку».

При цьому чинним законодавством не передбачено закреслень та виправлень обов’язкових реквізитів декларації, а подання пояснень та доповнень до декларації передбачено лише у випадках, зазначених у п.46.4 ст.46 Податкового кодексу України.

З метою уникнення непорозумінь під час заповнення звітності потрібно зазначати суму доходу (суму єдиного податку) за ставкою 2% або 4% у рядках податкової декларації, якими передбачено відображення суми доходу (суми єдиного податку) за ставкою 3% або 5%.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196189.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua